Potíže s pletí? Může za tím být i nemoc!

Potíže s pletí? Může za tím být i nemoc!

POTÍŽE S PLETÍ? MŮŽE ZA TÍM BÝT I NEMOC!

Pleť je nejvíce exponovanou částí pokožky, a proto si zaslouží naší zvýšenou pozornost a hlavně kvalitní pěstící péči. Pleť - zrcadlem našeho zdraví.

Pokud se o pokožku dobře staráte, pravidelně jí hydratujete, jak zvenku účinnými pěstícími krémy, tak i zevnitř pravidelným dostatečným pitným režimem, správnou výživou, není většinou žádný důvod k obavám.

Pokožka je spokojená, krásně dýchá je pěkně prokrvená, pěstěná a krásná. Běda však, když zanedbáte její výživu. Pleť na vás prozradí i to, co sami netušíte! V tom případě se pěkně nahlas ozve v podobě ekzémů, pupínků, bradaviček, či pigmentových skvrn a hned nám signalizuje - pozor, zdravotní problém je tu!

JAKÉ NEJČASTĚJŠÍ VAROVNÉ SIGNÁLY K NÁM PLEŤ VYSÍLÁ?

VYPADÁM JAKO BABA JAGA!

Ano, řeč je o ošklivých a neestetických kožních výrůstcích, o bradavicích. Bradavice jsou nezhoubné nádorky způsobené lidským kožním papilomavirem HPV. Pleť nás informuje a vyslala signál, že v našem těle je ukrytý záškodník v podobě viru. Bradavice se šíří neobyčejně obratně z člověka na člověka, z nožky na nožku. Nejoblíbenější místečko, kde se ráda bradavice zabydlí, jsou ruce, prsty, nohy.

Faktem je, že na bradě se nevyskytují příliš často, ale pokud ano, a nechcete už vypadat jako již zmíněná Baba Jaga, je nejlepší svěřit se do rukou odborníků z centra estetické péče a využít tak možnosti současné moderní estetické medicíny. Pomocí speciálního laseru si nechte bradavice odborně, bezbolestně a natrvalo odstranit. Speciální Ablační CO2 laser má velkou výhodu v tom, že dokáže odstranit i velmi malé bradavičky, také fibromy, znaménka či jiné nepigmentové útvary. Zbude vám jen malý stroupek, který se rychle zahojí a nezůstává žádná jizva.

PRYČ S ČERVENÝM NOSEM!

Řeč je o Růžovce latinsky Rosacea. Jde o častou dermatózu, která je velmi podobná akné a také za něj často zaměňována. Vznik a příčiny této dermatózy nejsou často známé, ale co se týká lokalizace problému, je pro zkušeného dermatologa naprosto nezaměnitelná. Vyskytuje se totiž pouze v obličeji v podobě červených, zarudlých skvrn na tvářích, také na středu čela, na krku dokonce i ve výstřihu. Bohužel velmi často též na nose, kde vytváří klaunský až opilecky začervenalý nos.

V případě, že kůže na nose tzv. zhrubne a mazové žlázky se rozšíří, dochází k nevzhlednému zvětšení nosu, připomínající květák- tzv. rhinophyma. Klasickou léčbu je pak na místě doplnit i o velmi účinné laserové terapie. Energie laserového paprsku se uvolní v hemoglobin a následně dojde k zatavení cévky a růžovka se již dál nerozšiřuje. Laserová terapie je bezbolestná, neinvazivní, takže po zákroku opět zůstává jen malá modřinka, kterou překryje make-up raz dva.

NOČNÍ MŮRA NEJEN PUBERŤÁKŮ

Všichni jsme si prošli pubertou, takže víme, o čem je řeč – o akné. Co nám signalizuje akné na kůži?

U adolescentů zejména to, že s nimi nějaký čas nebude k vydržení a mlátí s nimi množství vyplavujících se hormonů v organismu, čili puberta. U dospělých, pokud tedy nejde o “zastydlou pubertu”, která se některých jedinců statečně drží do pozdního věku, jde o zvlášť nepříjemný hormonální a následně i estetický problém.

Ale vezměme to do podlahy. Akné je chronické zánětové onemocnění vlasového váčku a mazové žlázy. Postihuje kožní oblasti bohaté na mazové žlázy, proto se vyskytuje nejčastěji na tváři, na hrudníku nebo na zádech. Oblíbené mačkání pupínků, slangově zvaných beďary je značně kontraproduktivní, neboť se zánět dále šíří a místo jednoho pupence na nás záhy mrká za rohem další a mnohem vydatnější pupenec.

Jak tedy zatočit s akné? Dříve se doručovala u dívek hormonální antikoncepce. Chlapci si zase měli najít tu správnou dívku a nejlépe právě s antikoncepcí. Moderní estetická péče však doporučuje na samotné akné i jizvy po hlubokém akné skvělý chemický peeling nebo účinnou laserovou terapii.

CHLUPATÁ BRADA, OPĚT BABA JAGA?

Pánové si je pěstí a pravidelně zastřihávají, dámy přímo šílí vzteky, že opět musí vzít pinzetu a jeden po druhém vytrhávat. Nadměrné ochlupení - Hirsutismus - způsobuje zvýšená produkce testosteronu. Testosteron se tvoří i v ženském těle a to v nadledvinách. Pokud je jeho tvorba zvýšena, dochází k neestetickému a nadměrnému růstu chloupků. Pro dámy je samozřejmě tento fakt nepřijatelný. Léčebný efekt hormonální léčbou lékařů nemusí být mnohdy účinný, proto přichází na řadu opět vychytávky estetické medicíny.

Pokud jste dočetli až sem a našli jste se v některém z řádků, jděte s dobou! Zbavte se nepříjemných kožních problémů jednou pro vždy a již neváhejte a obraťte se na centrum estetické péče.

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Petra Fenclová

Přihlaste si newsletter

Ať vám již neuniknou žádné výhodné slevy ani novinky

Přihlášením k odběru novinek souhlasíte s našimi obchodními podmínkami.

Osobní konzultace

Bezpečnost

Dle potřeby klienta volíme co možná nejšetrnější zákroky, bezpečnost je u nás na prvním místě

Profesionálové

Klademe důraz na vysokou odbornost našeho zdravotnického personálu. Pravidelně se účastníme lékařských konferencí v oboru estetické medicíny po celém světě

Nejkvalitnější materiály

Používáme výhradně atestované, ověřené materiály, které zajišťují jak absolutní bezpečnost, tak ty nejlepší výsledky

Individuální péče

Klademe maximální důraz na pochopení a vyřešení individuální potřeby každého klienta

Věrnostní program

Pro stálé klienty nabízíme mnoho slev a individuálních výhod

Široká možnost plateb

Platbu můžete provést na místě v hotovosti nebo jednou z nabízených on-line plateb na našich internetových stránkách

Možnost splátek

Přímo na našich klinikách můžete na počkání jednoduše vyřídit možnost splátek již od 1000 Kč s 0% navýšením

AJ,NJ,RU

Mluvíme česky, rusky, německy a anglicky. Při rezervaci termínu prosím sdělte požadavek na cizojazyčnou komunikaci

Wi-Fi

Naše kliniky jsou samozřejmě vybaveny Wi-Fi zdarma
Rychlý dotaz
Maestro
MasterCard Electronic
MasterCard
Visa Electron
Visa
Verified by Visa
MasterCard SecureCode
© MEDIK HAUS | Obchodní podmínky | Kariéra | Kontraindikace | Vyvinuto v ESMEDIA® Interactive